top of page
  • תמונת הסופר/תנתי אלימלך

המדריך השלם ל-Indexing API של גוגל

עודכן: 12 באפר׳ 2022

נתחיל באוף טופיק ונתקדם לתכלס. למרות שאני כותב לא מעט על SEO, זהו הפוסט הראשון שלי בבלוג הזה ולא באתר החברה. כאן אני הולך לכתוב על SEO מתקדם, לפעמים טכני יותר ממה שאתם רגילים למצוא, בשאיפה לספק לכם תכנים שלא תמצאו באתרים ישראליים אחרים. קהל היעד שלי הוא אתם – אנשי ונשות SEO שכבר עוסקים בתחום אבל רוצים לדעת יותר ולצלול לנבכי ה-SEO הטכני. פחות למתחילים, יותר למתקדמים.

הספתח שלנו הוא נושא שאני רוצה לכתוב עליו כבר די הרבה זמן ולא יצא לי, ואני חושב שהוא אחלה מדריך לפתוח איתו את הבלוג השומם לעת עתה.


מה זה Indexing API


ה-Indexing API הוא שירות של גוגל המאפשר לנו לעדכן את גוגל בצורה אוטומטית כאשר עמוד נוסף, מתעדכן או מוסר מהאתר שלנו ושולח את הבוט של גוגל לסרוק את הדף המדובר במהירות שיא. מבדיקות שלי, מדובר בפרקי זמן של חצי דקה ועד מס' דקות בודדות משליחת העדכון ועד לסריקה על ידי גוגלבוט.


במקור ה-Indexing API מיועד לשימוש עבור דפים באתרי דרושים (JobPosting) וסוגי תכנים אחרים (לייב סטרימינג) שבד"כ מאופיינים באורך חיים קצר או שמתעדכנים בתדירות גבוהה. המטרה שלו פשוטה – להביא לעדכון מהיר של דפים באינדקס של גוגל מבלי שנצטרך להמתין שגוגלבוט יבוא לסרוק את האתר או להגיש דף ידנית.

בפועל, ה-Indexing API עובד עם כל סוגי הדפים והאתרים וסביר להניח שזה לא הולך להשתנות בקרוב.


איך זה עובד?

התהליך עצמו לא מורכב:

  1. URL מתעדכן באתר שלנו – התוכן בו התעדכן, נוסף URL חדש או הוסר URL מהאתר

  2. אנחנו שולחים בקשה ל-API של גוגל עם ה-URL המדובר ומהות הבקשה

  3. גוגלבוט מגיע לסרוק את ה-URL תוך מס' דקות

כן, שמעתם נכון, אני מדבר על עדכון מהיר באינדקס של גוגל, בלי מפות אתר, בלי Inspect URL ידני ובצורה אוטומטית לחלוטין.

רשימת מכולת

בכדי להתחיל לעבוד עם ה-Indexing API נצטרך לבצע את הדברים הבאים:

  1. לקבל הרשאת בעלים ללפחות נכס אחד מאומת בסרץ' קונסול

  2. לפתוח חשבון Google APIs ולקבל הרשאות לשימוש ב Indexing API

  3. למצוא דרך לשלוח עדכון אוטומטי לגוגל בכל פעם שדף אצלנו באתר נוצר, מתעדכן, או מוסר

איך לקבל גישה ל-Indexing API


כדי להשתמש ב-API של גוגל יש לפתוח פרויקט כדי שנוכל לשלוח בקשות ל-API. עקבו אחר ההוראות מצילומי המסך וכנראה שתסתדרו. ניתן לפתוח יותר מפרויקט אחד, וגם ניתן להשתמש בהרשאות ובמכסה של פרויקט שפתחנו עבור מס' אתרים.

אם נתקעתם בשלב מסוים, אתם מוזמנים להגיב פה ואשתדל לעזור. גוגל ידועים בכך שהם משנים את הממשק של Google APIs לפי ראות עיניהם ודברים עשויים להשתנות עם הזמן.


  1. פתחו פרויקט חדש ב Google APIs (לחצו כאן) . במידה וזו הפעם הראשונה שלכם באתר, תתבקשו גם לקבל תנאי שימוש ולהגדיר את המדינה שלכם


פתיחת פרויקט חדש ב Google APIs

2. יצירת Credentials – פעלו בהתאם לסימונים בצילום המסך ולחצו על הכפתור הכחול שיקח אתכם לשלב הבא בהגדרות


יצירת credentials Google APIs

3. תנו לפרויקט שם באנגלית והגדירו את ההרשאות כ-Owner


פתיחת חשבון שירות ב Google APIs

4. העתיקו את ה- Service account ID, הוא ישמש אותנו בהמשך


העתיקו את ה Service Account ID

5. לחצו על המשך והורדת קובץ JSON עם התעודות שלכם חל אוטומטית, שמרו את הקובץ במקום בטוח כי תצטרכו אותו בהמשך


הורדת תעודות בקובץ json

6. העניקו הרשאות בנכסים נוספים עבורם תרצו גישה ל Indexing API, כמו בשלב הקודם


הרשאות בעלים ב GSC

שליחת בקשה ל-Indexing API

אחרי שיש לנו חשבון Google APIs, פתחנו פרויקט והוספנו הרשאות בסרץ' קונסול, הגענו לעיקר – שליחת בקשה על עדכון, הוספת או הסרת URL ל-Indexing API.

השימוש ב-API מתבצע על ידי שליחת בקשה ב-POST אל ה-API של גוגל עם ה-URL שמתעדכן ומהות הבקשה. לפני שנוכל לשלוח בקשה כזו, אנחנו צריכים לשלוח את ה-credentials שיצרנו מוקדם יותר, אחרת הבקשה שלנו תסורב. כלומר אנחנו צריכים להזדהות מול גוגל לפני שאנחנו יכולים להתחיל לבקש ממנו דברים.


הערה: אם בשלב זה העיניים שלכם מתחילות להזדגג, אני מבין לחלוטין. אם יש לכם אתר וורדפרס, החיים שלכם די קלים וכדאי להמשיך לקרוא. אם אתם לא משתמשים בוורדפרס, זה השלב בו אתם מעבירים את השרביט למי שאחראי על הפיתוח או מבין קצת יותר בקוד.


אופציה 1 – פתרון קל לאתרי וורדפרס

אם אתם משתמשים בוורדפרס, יש לי פתרון קל ומהיר עבורכם – לרנק מת' יש פלאגין סטנד-אלון שעושה בדיוק את זה. גם אם אתם משתמשים ב-Yoast או פלאגין אחר לניהול ה-SEO באתר שלכם (זה מה שאני עושה), אתם עדיין יכולים להשתמש בפלאגין הזה ללא מפרע. שימו לב שתצטרכו עדיין לעבור את כל התהליך של פתיחת חשבון והענקת הרשאות.


  1. הורידו, התקינו והפעילו את הפלאגין

Instant Indexing for Google Plugin for WordPress

2. הכנסו להגדרות של הפלאגין

Instant Indexing for Google Plugin for WordPress

3. העלו את קובץ ה-JSON ששמרנו כשפתחנו חשבון Indexing API, או הדביקו את תוכנו אל התיבה ושמרו את השינויים

מעלים את קובץ ה Json ששמרנו כשפתחנו חשבון Indexing API

זהו! לאחר שהעלתם את הקובץ, ברירת המחדל היא שישלח עדכון ל-API של גוגל בכל פעם שאתם יוצרים או שומרים דף או פוסט באתר.


שליחת Batch עם הפלאגין

אופציה 2 – פיתוח

במידה ומדובר באתר משרות או אפילו אתר בו תכנים נוצרים או מתעדכנים בתדירות, שווה לשקול להשקיע ולבנות מנגנון שעובד עם ה-Indexing API של גוגל. למזלנו, הדוקומנצטיה של גוגל בכל הנוגע ל- Indexing API די טובה, וכל מפתח.ת עם קצת ניסיון יוכלו להבין בקלות איך לתקל את הנושא.

indexing API

Indexing API

בגוגל אפילו כללו client libraries שסוגרות לכם את הפינה בשלל שפות פיתוח – Go, Java, Javascript, .NET, Node.js, PHP, Python, Ruby ועוד.


כמובן, כדי שכל האופרציה הזו תעבוד, אנחנו צריכים לדעת מתי דף נוצר, נמחק או שונה במערכת הניהול של האתר כדי שיהוו את הטריגר לשליחת הבקשה. כך שלפני שניגשים לפתח מנגנון שכזה, שווה לבדוק אם בכלל אנחנו יכולים לדעת מתי חל שינוי בדפים באתר.


שאלות ותשובות על Indexing API

לפני שאסיים עם המדריך, חשבתי לענות מראש על שאלות שכנראה יצוצו עבור מי שקרא את המדריך במלואו. מוזמנים להגיב עם שאלות נוספות או בקשה להבהרות במידת הצורך.



האם ה-Indexing API מחליף מפות אתר?

לא, מפות אתר עדיין נחוצות, במיוחד באתרים גדולים. ה-Indexing API מיועד לעדכונים מהירים בגוגל, בעוד שמפות אתר מוודאות שדפים שחשובים לנו תמיד מוכרים לגוגל, ומאפשרות לנו לנתח את ססטוס העמודים הללו ב Google Search Console.

האם שימוש ב Indexing API עולה כסף?

השימוש ב API של גוגל לא עולה כסף, אף במידה ונחרוג מהמכסה ונשלח יותר מ-200 בקשות ביום, נצטרך להגיש בקשה להגדלת המכסה הזמינה לנו. לא יצא לי לחרוג ולכן לא יודע אם זה מאושר לכולם או כמה זמן זה לוקח.

האם אפשר לפתוח יותר מפרויקט אחד ב Google APIs?

כן! אפשר לפתוח יותר מפרויקט אחד, כאשר פרויקט יכול לשמש אתכם למספר אתרים או שתוכלו לפתוח פרויקט יעודי עבור לכל אתר.

האם יש מכסה לכמות הבקשות שאפשר לשלוח ל-Indexing API?

ישנה מכסה של 200 בקשות ביום פר פרויקט (לא אתר), אך ניתן לבקש הגדלה של המכסה במידת הצורך. עבור מרבית האתרים, 200 בקשות ביום הן די והותר וסביר להניח שלא תתקלו בבעיה.

יאללה, בהצלחה.


bottom of page